Candy testar: Menskopp

candytestar

bild(220)

Menskopp!

Sådär ja! Nu har jag menstruerat två gånger med denna lilla kopp i mig. Nej, den har inte legat där i konstant givetvis men den har använts som enda mensskydd under dessa två omgångar iaf:)

Jag kan erkänna att jag har varit mycket skeptisk till menskopp, det kändes liksom… äckligt. Men i takt med att min olust inför bindor (känns äckligt att gnugga in mensen i blygdläpparna liksom) och tamponger (tanken på att ALL fukt sugs upp känns lite sisådär, jag har också en nojja för att bli uttorkad i allmänhet så att liksom veta att den gjorde det vaginalt kändes sisådär) ökade, började jag mer aktivt söka efter alternativ. Så fick jag då en menskopp i julklapp av Johannan! Mycket passande! Jag hade liksom inte som alternativ att inte prova nu när en var i min ägo. Lämpligt nog fick jag mens strax därpå också. På bilden här ovan är menskoppen helt ny och har kvar sin lilla pinne nedtill, den skall man sedan klippa av i lämplig längd så den inte ligger och stör.

menskoppar_valja

Haha fantastiskt fin liksom romantisk bild på menskoppar^^ Jag har fått en känsla av att de flesta som provat menskopp har en lite romantiserad syn på den, once you go menskopp you dont go back liksom. Jag har tidigare inte orkat ge mig in i menskoppdiskussioner för jag har inga bra argument mot att inte, det bara kändes som något som inte var för mig.

Men okej, back to att jag nu är en menskoppstjej… Vad tycker jag om det egentligen? I love it! Att vara en menskoppstjej passar mig perfekt:D Inget mer uttorkande, inget mer gnuggande med blod i bomull! Istället en lätthanterlig liten tingest som inte påverkar min kropp och dessutom ger mig full kontroll över hur mycket och vad som kommer ut egentligen. Låter äckligt kanske, men är sjukt intressant! Jag visste ju sedan tidigare att det inte är så mycket blod som man tror men såhär i direktkontakt med det hela kan jag se svart på vitt how much och vilken färg and all. Jag har en för stor kopp, inte det att den är svår att sätta in, man viker lätt ihop den och så fäller den ut sig när den väl är på plats, men en mindre skulle räcka för mig eftersom jag inte blöder så mycket.

alla LC

Vad jag har förstått finns det två storlekar på menskopp vilket märke man än har, jag har då den större. Det finns också maaaassvis med färger, jag har rosa som synes:)

Det mest traumatiska jag varit med om hittills med menskoppen är väl förra mensgången när jag tog ut menskoppen i duschen och skulle kolla på innehållet och glömde av att vattnet sprutade vilt och därmed kom i min kopp så jag för ett ögonblick var nedstänkt i mitt eget mens haha, en morgon för ett par dagar sedan hade jag också väldigt svårt att få ut koppen och fick gräva runt rätt länge. Men i övrigt… har jag bara bra saker att säga om menskoppen; det är miljövänligt, det suger inte upp massa vätska som inte behövs sugas upp, man märker inte av den, man behöver inte slänga eller spola ner den; bara skölja ur den då och då när den börjar bli full, min har hittills inte ens varit i närheten av halvfull och då har jag ändå sovit med den samt gått runt med den en hel arbetsdag. Det är ju individuellt det där och man får lära känna sin menskopp helt enkelt:)

Man kan koka menskoppen för att få den helt ren, eller tvätta den med mild tvål och vatten. Meeeeen sexshopsarbetare som jag är och på daglig basis pratar om rengöring av sexleksaker vet jag ju såklart hur man bäst tvättar silikon (koppen är gjord i silikon), man använder en sexleksaksrengöringsspray såklart! Själv använder jag den här: 8518c0ebc58dc366ebd253fc4386dd0701306949 HÄR kan du köpa den. Tvätta av med ljummet vatten och spraya på, låt torka in och så är det reeeeent:)

Menskopp kan du till exempel köpa HÄR, HÄR, eller HÄR.

Go menskopp, du kommer inte ångra dig!

23 thoughts on “Candy testar: Menskopp

 1. Jag köpte en menskopp, storlek för stor, och den vecklar inte ut sig alls. Så för min del blev det fiasko. Nu pallar jag inte med det en gång till om det skulle bli fel (vissa säger att man måste prova massa olika och det blir ju DYRT). Tyvärr, för idén är ju fantastisk. Får se om jag känner för att prova igen nångång.

  Nu när jag har dig “på tråden” ;) Hur uttalar du Ramberget? …Jag har alltid sagt Raaamberget, och har aldrig hört någon säga Rammberget förrän alldeles nyligen. Så undrar hur du uttalar det, iom att du bor nära också ;)

  • Men oj vad märkligt! Inte ens tillräckligt? Eller alltså, har du provat att ha den inne och så rinner blodet ut istället? Ja det blir ju rätt dyrt att prova sig fram haha… Men rekommenderar verkligen att ansvända menskopp iaf!
   Oh såklart jag säger Raaamberget! Rammmberget låter ju typiskt töntigt haha… Så jag skulle säga att du säger rätt:)

   • Alltså den var lika vikt inne som när man vek ihop den innan ;) så den var definitivt för stor. Man skulle välja den större storleken om man fött barn eller var över 30, så chansade lite då jag ju är över 30 ;)

    Raaamberget! Tummen upp!

    • Ah jamen ja då är det kanske så att du skall ha den mindre helt enkelt:) Får väl sälja din för stora på Blocket el nåt:P? Raaaaaamberget it is:D!

 2. Jag har funderat fram och tillbaka på det ett bra tag nu. Kanske ska prova. Min mens är inte tillbaka till normal riktigt än. (Har slutat med P-piller pga onödiga hormoner för kroppen plus att risken för att bli gravid = 0%, höhö.) Men den mindre varianten kanske är värd att testas ändå.

 3. Jag dööör, så perfekt att starta dagen med detta inlägg hahaha ääääälskar din oprydhet och underbara sätt att delge dig av dina små upplevelser

 4. -jag håller med Karin jag! Älskar att du delar med dej… Oprydhet är gôtt.
  •Och jag undrar en sak: hur får du dina pasties att fästa?

 5. Pingback: Dagens tips för ett säkert sexliv! | I want Candy

 6. Ahh vad bra att du skriver om menskopp! Men! du skrev att man kan spraya koppen istället för att koka den? Är det inte så att sprayen bara desinficerar koppen och inte steriliserar den som det står att man ska göra? Eller har jag missat att sprayen också steriliserar och kan köpa en spray istället? Förlåt, blev lite förvirrad :)

  • Oj ja jo så kanske det är haha.. För att sterilisera den bör man nog koka den ja.. Det är väl jag som är ofräsch som vanligt^^

 7. Ett tips. Det finns jättesmå billiga kastruller. Köp en sådan, använd den bara till koppen och förvara den i typ städskåpet. Då behöver du inte beblanda din menskoppp med köket mer än att du använder spisen. Känns fräscht så tycker jag :)

  • Gå in på länkarna och kolla! Jag har ju fått min men de kostar runt 300:- om jag inte minns fel.. Många bind och tampongpaket man slipper köpa:)

 8. Pingback: Hur menskoppen förbättrat mitt liv (och 5 skäl att våga ge den en chans att förbättra även ditt) • ÅSASAGA : Närande resurser för dig • Må bättre, inspireras, hitta din unika väg

 9. Världens bästa grej! Jag köpte min på http://www.menskopp.se de har storleksgaranti i 6 månader. Jag tyckte att det var svårt att veta vilken storlek jag skulle ha, men hos de får man prova koppen i upp till 6 månader och om den är för stor eller för liten så får man byta kostnadsfritt till den andra storleken. Såå bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>